top of page
  • merije

Zalm met boontjes en taugé

Bron: Marina Boeser, Je leefstijl als medicijn

Ingrediënten: 300 gram zalm met huid, 500 gram sperziebonen of haricôt verts, 1 zakje taugé, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 peper rood, 1 cm gember vers, 1 eetlepel sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus), 1 theelepel garam masala, koriander vers, sesamzaadjes geroosterd, 1 eetlepel kokosolie


Instructie: Boontjes schoonmaken en koken, afgieten en opzij zetten. Ui en knoflook pellen en fijn snijden. Rode peper wassen, pitjes eruit ‘rollen’, dan fijn snijden. Gember schillen en fijn snijden. Koriander (met steeltjes) fijn snijden. In wok kokosolie verhitten, hierin ui fruiten. Ondertussen zalm in blokjes snijden (1.5 x 1.5 cm). Knoflook, rode peper en gember toevoegen en alles even samen fruiten. Garam masala erdoor roeren en zalm toevoegen. Na 3 minuutjes boontjes er ook bij. Naar smaak sojasaus toevoegen, samen met peper en zout. Als de zalm bijna gaar is, taugé toevoegen en mee warmen. Op bord koriander erover strooien en (niet op de foto) geroosterde sesamzaadjes.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page