top of page
  • merije

Voeding op basis van eigen stofwisseling maakt mensen gezonder


Voor het eerst is er wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd voedingspatroon, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, tot een betere gezondheid leidt. Deze conclusie volgt na jarenlang onderzoek in een grootschalige publiek-private samenwerking binnen TiFN. Daarin bundelden Maastricht UMC+ (MUMC+) en Wageningen University & Research (WUR), de krachten met diverse kennisinstellingen en bedrijven in de voedingsindustrie onder leiding van hoogleraar humane biologie Ellen Blaak (MUMC+). Bij Wageningen University & Research was Lydia Afman, associate professor Humane Voeding en Gezondheid verantwoordelijk voor de studie. De resultaten verschenen recent in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Cell Metabolism.


Voor het eerst is er wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd voedingspatroon, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, tot een betere gezondheid leidt. Deze conclusie volgt na jarenlang onderzoek in een grootschalige publiek-private samenwerking binnen TiFN. Daarin bundelden Maastricht UMC+ (MUMC+) en Wageningen University & Research (WUR), de krachten met diverse kennisinstellingen en bedrijven in de voedingsindustrie onder leiding van hoogleraar humane biologie Ellen Blaak (MUMC+). Bij Wageningen University & Research was Lydia Afman, associate professor Humane Voeding en Gezondheid verantwoordelijk voor de studie. De resultaten verschenen recent in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Cell Metabolism.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page