Gerecht voor twee personen
Ingrediënten: 100 gram kaas geraspt, 400 gram rundergehakt, 200 gram spinazie, 4 tomaten, 2 avocado's, 150 gram zure room, 4 eetlepels citroensap, zout naar smaak, chilipeper naar smaak, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels paprikapoeder
Instructie:
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de geraspte kaas in kleine hoopjes op de bakplaat met genoeg ruimte ertussen (per persoon 2-3 hoopjes). Bak de kaas in 8-10 minuten tot deze flink gaat bubbelen en lichtbruin kleurt. Laat de kaas afkoelen en hard worden en breek daarna in grove stukken of houd heel. Verhit olie in een bakpan. Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper en rol kleine gehaktballetjes ervan. Bak de gehaktballetjes al omschuddend in 8-10 minuten gaar. Was de spinazie in een zeef onder de kraan en snijd klein (verwijder eventueel harde steeltjes). Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Doe de tomaat in een zeef en bestrooi met zout. Laat het vocht zoveel mogelijk uitlekken. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in dunne plakjes. Breng de zure room op smaak met citroensap, zout en (chili)peper. Verdeel de spinazie over de borden (of kommen) en leg hierop de tomaat, avocado, gehaktballetjes en kaastaco's. Maak af met een flinke lepel zure room.
Comments