Venkelsalade met salsa verde, kalkoenfilet en gebakken peer van de Voedingsacademie

Gerecht voor vier personen


Ingrediënten: 2 venkelknollen in reepjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels kokosolie, 300 gram kalkoenfilet in blokjes, 1 peer in dunne plakjes, 2 eetlepels zonnebloempitten, 1 rode ui fijngesneden, 3 tenen knoflook fijngesneden, 4 takjes verse platte peterselie fijngehakt, 3 takjes verse selderij fijngehakt, 1 takje munt fijngehakt, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap


Instructie:

Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de venkel over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet de bakplaat 35 minuten in de oven, of tot de venkel een mooi bruin randje krijgt. Maak ondertussen de salsaverde: meng de rode ui met de knoflook, peterselie, selderij, munt, 4 eetlepels olijfolie en citroensap in een kommetje. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan, bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en bak 5 minuten tot het gaar en goudbruin is. Haal de kalkoenfilet uit de pan en doe het in een kom. Verhit 1 eetlepel kokosolie in dezelfde pan en bak de peer 2 minuten per kant. Doe de veldsla met de radijs en zonnebloempitten in een kom. Doe de kalkoen erbij en verdeel hier de salsa verde over. Meng alles en voeg eventueel extra olijfolie toe als dat nodig is. Haal de venkel uit de oven en voeg toe aan de salade. Verdeel de salade over de borden en garneer met de gebakken peer.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven